Rólunk

Ismerjen meg minket

 • 1872
  a koncessziós szerződés megkötése vasútvonal építésére Győrtől Sopronon át az akkori államhatárig, Ebenfurtig
 • 1921
  trianoni békeszerződés – két részre szakadt a vonal, de az üzemvitel egységes maradt
 • 1978
  vámraktár építése Sopronban
 • 1979
  a terminál bővítése, logisztikai központtá alakítása
 • 1994 - 1997
  északi kikötői konténervonat-projektek indulása (HHCE, RHCE), majd ezek csatlakozásai Balkán irányba (DCE, ETCE, EHCE) konvencionális Balkán irányvonatrendszerek indulása
 • 2011
  GYSEV CARGO Zrt. és Raaberbahn Cargo GmbH indulása
 • 2013
  soproni konténerterminál-fejlesztési projekt
 • 2014
  első GYSEV CARGO Zrt. mozdony üzembehelyezése, az Amber Rail csoport megalapítása
 • 2015 - 2016
  3 db Vectron mozdonnyal bővül a vontató járműállomány
 • 2017
  9 db Vectron mozdonnyal bővül a vontató járműállomány
 • 2019
  2 db BR233-as típusú dízelmozdony és 1 db SIEMENS Vectron mozdony beszerzése
 • 2021
  1 db Vectron MS mozdony beszerzése
 • 2022
  integrált vasúti árufuvarozási rendszer, a Rail Management System indulása, új logisztikai központ megnyitása Mosonmagyaróváron
 • 2023
  GYSEV CARGOROM vasútüzemi tevékenységének megkezdése Romániában
GYSEV CARGO Zrt.

A GYSEV CARGO Zrt. 2011-ben kezdte meg önálló működését Magyarországon, cégcsoportunk azonban már egészen 1872-től kezdve jelen van az európai vasúti árufuvarozási piacon. Az elmúlt több, mint 150 év tapasztalatai alapján olyan komplex szolgáltatási palettát sikerült kialakítanunk, amellyel megbízóink igényeit a lehető legnagyobb mértékben ki tudjuk szolgálni.

Fő tevékenységünk a vasúti árufuvarozás. Ausztriában működő leányvállalatunk, a Raaberbahn Cargo GmbH közreműködésével különböző megbízók vonatprojektjeinek Európa különböző országaiba történő fuvarozásával foglalkozunk. A konvencionális és intermodális vonatok közlekedtetése mellett komplex logisztikai szolgáltatásokat is nyújtunk. Többek közt raktározás, közúti fuvarszervezés, vámügyintézés, konténerek kezelése és vasúti kocsik rakodása található portfóliónkban. Erőforrásainkat folyamatosan bővítjük annak érdekében, hogy teljesíteni tudjuk az egyre magasabb logisztikai minőségi követelményeket. Fejlesztjük eszközparkunkat, technológiánkat és humán erőforrásunkat.

Cégünk jövőorientált, tudásközpontú vállalat, amely minden esetben hosszú távon gondolkodik és a folyamatos fejlődést támogatja. Felelős vállalatként működésünk központi eleme a környezet védelme és a társadalmi felelősségvállalás. Tevékenységünkkel, annak folyamatos fejlesztésével jelentősen hozzájárulunk ahhoz, hogy környezetünket minél kisebb terhelés érje - elég, ha a vasúti szállítás alacsony szén-dioxid kibocsátását vesszük példának, a közúti fuvarozáshoz képest. Mindemellett fontosnak tartjuk munkavállalóinkat és családjaikat. Különböző rendezvényeken keresztül a munkahelyi környezeten kívül is találkozunk kollégáinkkal, de emellett szűkebb működési környezetünkben is figyelmet fordítunk a támogatásra szoruló csoportokra, szervezetekre.

Nem ismerünk kompromisszumokat a munkavállalók és az áruk biztonsága érdekében hozott szabályok és azok betartása tekintetében. Éppen ezért elkötelezett, fejlődőképes, jól képzett és teljesítményorientált munkatársakkal büszkélkedhetünk.

GYSEV CARGO Zrt.

GYSEV Cégcsoport

Működési terület

GYSEV Cégcsoport

Tulajdonosi struktúra

GYSEV CARGO Zrt.
GYSEV CARGO Zrt.
GYSEV CARGO Zrt.
GYSEV CARGO Zrt.
GYSEV CARGO Zrt.

GYSEV Cégcsoport

GYSEV hálózat 3 RNE folyosó mentén

GYSEV Cégcsoport

Szervezeti felépítés