Intermodális Logisztikai Park minősítést kapott a GYSEV CARGO Zrt.

Intermodális Logisztikai Park minősítést kapott a GYSEV CARGO Zrt.

Az MLSZKSZ által szervezett Közlekedéslogisztikai Konferencián adták át a logisztikai park minősítést vállalatunk részére, 56 másik logisztikai vállalattal együtt.

A kormány által tavaly elfogadott, az ipari parkok minitájára kidolgozott új minősítési rendszer célja egy egységes szabályozási, minősítési és ellenőrzési rendszer létrehozása, amelyben a logisztikai szolgáltató szektor beruházásai koordinált keretek között és hatékonyabban valósulnak meg.

A címet elnyerők célzott támogatási programokra pályázhatnak, célzott kedvezményeket kaphatnak és a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításra vonatkozó kérelmük elbírálása egyszerűsített eljárásban történik.

Az új szabályozás három kategóriába sorolja a logisztikai parkokat:

  • intermodális logisztikai park
  • regionális logisztikai park
  • helyi logisztikai park

A logisztikai szektor a gazdasági növekedés egyik alapja, hiszen közel 2.500 vállalat tevékenykedik ezen a területen, a szektorban 300 ezren dolgoznak ezáltal körülbelül 100 ezer családnak ad ma megélhetést. Az ágazat jelenleg a GDP 5%-át állítja elő, a kormányzat célja, hogy ez 10%-ra nőjön, amellyel tovább erősíthető a magyar gazdaság makrotérségeket összekapcsoló hídszerepe.