Fókuszban a digitalizáció – ilyen volt a transport logistic 2023 szakvásár

Fókuszban a digitalizáció – ilyen volt a transport logistic 2023 szakvásár

A világ egyik vezető logisztikai találkozóját a világjárvány miatt, 2019. óta mellőznünk kellett, ezért is volt különösen fontos az idei, személyes találkozás a nemzetközi piac szereplői számára.

Mindösszesen 2320 kiállító és közel 75.000 látogató vett részt a négy napon keresztül tartó eseményen, a kiállítók között a GYSEV CARGO is megjelent, a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesülettel közös standon.

A GYSEV CARGO, standjának hivatalos megnyitására idén rendhagyó, Digital Event névre keresztelt programmal készült, melynek célja a vállalat digitalizációs törekvéseinek bemutatása volt és a partnerek bevonása a folyamatba.

Az esemény díszvendége Major Ildikó a müncheni kereskedelmi attasé asszony volt a Külgazdasági és Külügyminisztérium képviseletében.

A program kezdetén dr. Katona László, a HUNGRAIL elnökségi tagja, az MMV Zrt. vezérigazgatója, és Boda János, a GYSEV CARGO Zrt. Vezérigazgatója köszöntötte a partnereket, majd egy nyílt pódiumbeszélgetés során a vasúti szektor digitalizációs fejlesztéseinek fontosságáról és a jövőbeni célkitűzésekről folytattak párbeszédet a vállalat munkatársai és Rabea Böhme, az Ab Ovo németországi ügyvezető igazgatója.

A diskurzus folyamán szó esett arról is, hogy a digitális korszak beköszöntével a szállítási láncban nemcsak áruk, hanem adatok és információk is hatalmas mennyiségben áramlanak, így nemcsak a szállított árut kell hatékonyan mozgatni, hanem a szállítással kapcsolatos információkat is megfelelően kell használni és kezelni. Továbbá az is elhangzott, hogy ahhoz, hogy a digitalizációs törekvések célba érjenek, szükség van a partnerek együttműködésére is, elsősorban az adatátvitel területén.

A négynapos találkozó számos eredményes tárgyalásra és az üzleti partnerekkel való kapcsolatok szorosabbra fűzésére kínált lehetőséget.

A látogatók akár a vállalat soproni működési területeire is betekintést nyerhettek a frissen továbbfejlesztett virtual reality alkalmazás segítségével, mely szintén nagy népszerűségnek örvendett a teljes kiállítás alatt.

A szakvásáron láthatta először a nagyközönség a vállalat új imázsfilmjét, amely premierjének szintén a Digital Event adott otthont, és aminek fő témája szintén a digitalizáció.


Találkozzunk 2025. június 2-5. között a következő transport logistic szakvásáron, Münchenben!

Addig is nézd meg a kiállításról készült kisfilmünket: