A Debrecen - Macs Ipari Park intermodális konténertermináljának üzemeltetője a GYSEV CARGO Zrt.

A Debrecen - Macs Ipari Park intermodális konténertermináljának üzemeltetője a GYSEV CARGO Zrt.

Megszületett a Kormány 1023/2023. (II. 9.) határozata, mely kimondja, hogy a Macs Ipari Park vasútállomás területén megvalósuló nyílt hozzáférésű intermodális konténerterminál üzemeltetője a GYSEV CARGO Zrt.

A terminál vagyonkezelését a GYSEV Zrt. fogja végezni.

A döntés hosszas előkészítő munka és többkörös tárgyalásokat követően született meg, mely során a GYSEV CARGO Zrt. részt vett a logisztikai központ és terminál végső kialakításának megtervezésében valamint az üzemeltetési koncepciójának kidolgozásában.

A GYSEV CARGO Zrt. a GYSEV Zrt. 100%-os leányvállalata, amely 2011-es megalapítása óta van aktívan és eredményesen tevékenykedik a vasúti árufuvarozási és logisztikai piacon, de tapasztalatait az anyavállalat 1872-es megalapítása óta folyamatosan gyűjtötte ezen a téren. A vállalat Sopronban, az Intermodális Logisztikai Szolgáltató Központ területén található konténerterminált üzemelteti, illetve jelen van az európai vasúti árufuvarozás vérkeringésében.

A Debrecen-Macs Ipari Park területén kialakításra kerülő logisztikai átrakó nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőséggel bír, és a régióban létrejövő és már meglévő vállalkozások számára kínál versenyképes és környezetbarát logisztikai megoldást az áruk kiszolgálását illetően.

Az épülő Konténerterminál mind a munkaerőpiacra, mind az érintett közép- és felsőfokú oktatási szakterületekre pozitív hatást gyakorol.