Railfreight on Tour Hungary

Railfreight on Tour Hungary

Az ismert nemzetközi vasúti szakmai portál, a Railfreight.com október 19-20-án tartotta magyarországi rendezvényét, a RailFreight on Tour Hungary-t.

A résztvevők az első nap az EWG fényeslitkei ultramodern konténerterminálját tekintették meg, amely számos úttörő, Európában elsők között bevezetett megoldást alkalmaz, mind a termináli folyamatok, feladatok hatékony végrehajtása, mind a termináli kommunikáció (5Gi, mind a klímasemlegesség vonatkozásában. A rendezvény második napján interaktív előadások formájában a logisztikai és vasúti szektor aktuális kihívásairól esett szó, többek között a Debreceni ipari park fejlesztésekről, a kínai-magyar gazdasági és logisztikai kapcsolatokról, a magyarországi vasúti pályahasználati díjakról és az ágazatot súlytó energiapiaci helyzetről. A rendezvény harmadik szekciójában technológiai jellegű előadások hangzottak el.

A GYSEV CARGO Zrt. részéről a Railfreight.com felkérésére dr. Zentai Zoltán, működéstámogatási igazgató a vasúti fuvarozó vállalatok digitalizációjának kihívásairól, lehetőségeiről és eredményeiről tartott előadást, amelyen többek között sikeres lebonyolítás feltételeiről, valamint a digitális fejlesztések által elérhető üzleti előnyökről volt szó.