Kiállítás Sanghaiban Vissza

Kiállítás Sanghaiban

Idei év őszén, 2018. november 5-10. közt került megrendezésre Shanghaiban a China International Import Expo. Az esemény célja: összekapcsolni a versenyképes termék-és szolgáltatási portfólióval rendelkező vállalkozásokat a potenciális kínai partnerekkel, disztribútorokkal, illetve viszonteladókkal.

A kiállítás teljes területe 210.000 m2 volt, ebből 30.000 m2 a szolgáltatások területe. A kínai szervezők több mint száz országból láttak vendégül kiállítókat, szakmai érdeklődőket a rendezvényre.

Európából 3 díszvendég, az Egyesült Királyság, Németország, és Magyarország képviselte magát a rendezvényen.

A CHINACHAM Magyar -Kínai Gazdasági Kamara szervezésében a GYSEV CARGO Zrt. is meghívást kapott társkiállítóként. A magyarországi logisztikai szolgáltatók 70 m2 kiállítási standon, közös tárgyalótérrel, multimédiás felülettel mutatkozhattak be, ahol sok érdeklődő megfordult a kinn töltött öt nap során.

Célként fogalmazódott meg a Selyemúton való konténerfuvarozás megvalósítása Kínából az Európai Unió tagországai felé. Magyarország annyiban érintett, hogy ez Záhony átmenetben történne, majd ezt követően Magyarországon történne a végleges uniós vámkezelés és konténerelosztás.

Ezzel kapcsolatban élénk akvizíciós tevékenység zajlik, a kínai exportőröket biztosítva arról, hogy a konténerfuvarozás megvalósítása helyes döntésnek fog bizonyulni.

Még nyitott kérdés az európai uniós vámkezelés folyamata, értékállósága, ennek kidolgozása folyamatban van.

Ezen túl a GYSEV CARGO Zrt. számára különös fontossággal bír, hogy a soproni konténerterminál is hangsúlyos szerepet kapjon ebben a folyamatban, hisz valamennyi feltétel rendelkezésre áll ahhoz, hogy Kínából származó konténereket is kezelje, ezzel is biztosítva a több lábon állást.