BALKÁN KONFERENCIA SOPRONBAN Vissza

BALKÁN KONFERENCIA SOPRONBAN

2016. szeptember 12-13-án került megrendezésre a Balkán Konferencia Sopronban. A rendezvénynek a Hotel Sopron adott otthont, a házi gazda szerepet pedig a GYSEV CARGO töltötte be. A projektvonattal történő árutovábbítás a megbízó számára kiemelt minőségi szolgáltatást biztosít eljutási idő, árubiztonság és a küldemények aktuális helyzetére vonatkozó információ tekintetében. A konferencia célja a balkáni országok felé irányuló projektvonatos forgalmak esetében a szolgáltatás színvonalának további növelése, az esetlegesen felmerülő problémák kiküszöbölése, közös megoldás kidolgozása volt.

A konferencia alapvetően évente kerül megrendezésre, viszont az elmúlt esztendő kivételt képzett, mivel tavaly elmaradt. Az eseménnyel kapcsolatosan a balkán irányvonatos forgalom összes résztvevője, így az egyes országok vasúttársaságai, operátorai és a megbízó termelő vállalatok is megszólításra kerülnek. Idén 20 résztvevővel zajlott a kétnapos konferencia.

A fő témák a következők voltak a teljesség igénye nélkül: a menekültválság okozta problémák kiküszöbölése, Halkali terminál újranyitása, pályafelújítások, vegyesvonatok képzése. A résztvevők eredményesnek ítélték a közös meetinget és szorgalmazták a konferencia megrendezését jövőre is.