Folytatódik a vasúti dézsma elleni összefogás

Folytatódik a vasúti dézsma elleni összefogás

Rendőrök és a vasúti áruszállításban érdekelt gazdasági társaságok képviselőinek munkáját jutalmazták.

A Rendőrségi Igazgatási Központban 2022. február 15-én ünnepélyes keretek között fejezték ki elismerésüket 9 rendőr és 11, a vasúti áruszállításban érdekelt gazdasági társaságok képviselői részére. Az esemény apropója, a vasúti áruszállításhoz kapcsolódó lopások, az úgynevezett vasúti dézsma elleni fellépés érdekében kiemelkedő teljesítményt nyújtottak jutalmazása volt.

A rendezvényen dr. Töreki Sándor r. vezérőrnagy, bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes mondott nyitóbeszédet. A vezérőrnagy beszédében visszaemlékezett a 2020-ban tartott szakmai egyeztetésre és örömét fejezte ki, hogy az együttműködés a rendőrség és a vasúti áruszállításban érdekelt gazdasági társaságok között azóta is töretlen.

Az eddigi eredmények és a további közös munka reményében Vidra Imre, a MÁV Zrt. és Tóth Csaba üzemeltetési igazgató, a GYSEV Cargo Zrt. képviseletében elismerésben részesítette a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Ceglédi Rendőrkapitányság és az Országos Rendőr-főkapitányság összesen kilenc beosztottját, majd dr. Töreki Sándor r. vezérőrnagy emléklapokat és ajándékcsomagokat adott át a vasúti áruszállításban érdekelt gazdasági társaságok képviselői részére.