Rólunk

GYSEV CARGO bemutatása - cégtörténet

2010.06.13
2010.12.30

A GYSEV CARGO Zrt.-t az Európai Unió Versenyügyi Főigazgatósága MÁV Cargo privatizációs fúziókontroll ügyben hozott döntése és a Magyar Köztársaság, illetve az Osztrák Köztársaság, mint a GYSEV Zrt. tulajdonosainak kötelezettségvállalása alapján hozta létre a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt.

A GYSEV CARGO Zrt. vasúti árufuvarozási tevékenységét folytató, jogilag önálló vasúti fuvarozó vállalat, amely 2011. január 1-jétől látja el a továbbra is integrált formában működő GYSEV Zrt. vasúti árufuvarozási és logisztikai tevékenységét.

Tevékenysége keretében jelentős részt vállal egyrészt a kelet-nyugati irányú és észak-déli irányú európai tranzit vasúti árufuvarozás konvencionális és kombinált piaci szegmensében, másfelől a magyar és osztrák export, import vasúti árufuvarozásban.

A GYSEV CARGO Zrt. a GYSEV Zrt. több mint 130 éves tradicionális értékeit képviselve, a vasúti infrastruktúra-használat európai uniós piaci liberalizációjával élve, innovatív technológiai megoldásokat megvalósítva elégíti ki ügyfelei igényeit a vasúti árufuvarozásban és az ahhoz kapcsolódó logisztikai szolgáltatások területén.