Hírek, aktualitások
2017.05.25

Megérkezett az első két Siemens Vectron villamos mozdony a GYSEV Zrt.-hez. A vasúttársaság márciusban jelentette be, hogy 9 darab új vontató járművet rendel a Siemenstől. A tervek szerint a gyártó még az idei évben leszállítja az összes, megrendelt Vectron-t. A járművek a hazai személyszállításban és a nemzetközi árufuvarozásban teljesítenek majd szolgálatot.

2017.05.24

A GYSEV CARGO idén is részt vett a szállítási/szállítmányozói szakma, két évenként megrendezésre kerülő kiállításán a Transport & Logistic kiállításon Münchenben. Vállalatunk – öt másik társkiállítóval – a HUNGRAIL – Magyar Vasúti Egyesülés standján várta meglevő és potenciális partnereit és ügyfeleit.

2017.05.23

2017-ben kezdte meg működését a Hungrail Vasútakadémia, melynek fő célkitűzése a vasúti árufuvarozás versenyképességének növelése és a hazai szakemberképzés támogatása. Ebbe a küldetésbe tökéletesen illeszkedik a május 3-án megrendezett Hungrail Vasútakadémia Konferencia, melynek egyik fókuszpontja a kötöttpályás hazai járműgyártás újbóli felvirágoztatása volt.

2017.04.29

2017. április 28-án került megrendezésre a CombiNet soron következő találkozója. A félévente megtartott program célja a kapcsolatépítés, információszerzés és –átadás, a tagvállalatok közötti együttműködés erősítése. Az áprilisi, soproni rendezvény már a 14. volt az egyesülés életében.

2017.03.23

Az új központi forgalomirányító és ellenőrző rendszer mintegy 7,7 milliárd forintos beruházással épült ki. A fejlesztésnek köszönhetően hatékonyabb lesz a forgalomszervezés, gazdaságosabb az üzemeltetés, kevesebb a késés. Rendkívüli események bekövetkezésekor gyorsabban lehet visszaállni az üzemszerű működésre.

2017.03.23

A Siemens nyerte a GYSEV Zrt. mozdonyvásárlásra kiírt tenderét. A keretmegállapodás értelmében kilenc Vectron mozdonyt rendelhet a GYSEV, amelyek közül az elsőt várhatóan már idén nyáron használatba veheti a vasúttársaság. A mozdonyok megfelelnek a határokon átnyúló vasúti közlekedés követelményeinek, így a vasúttársaság a hazai személyszállítás mellett a nemzetközi árufuvarozásban vetheti be a Vectronokat.

2017.03.09

2017. február 16-17-én az Interfracht cég csapatával kétnapos látogatást tett Sopronban a GYSEV CARGO-nál. A szakmai kirándulás célja a GYSEV CARGO működési területének közelebbi megismerése és a két cég közti együttműködés erősítése volt.

2017.01.18
A kapcsolódó uniós rendelkezések megalkotása óta elsőként jöhet létre új árufuvarozási folyosó, az Amber (Borostyán). Az Európai Bizottság Egységes Európai Vasúti Térség albizottsága 2016. december 15-i ülésén fogadta el a négy tagállam – Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Szlovénia – kezdeményezését. A korridor létrehozásával hazánk megerősíti pozícióját az észak-déli közlekedési tengelyen.
2016.12.15

2017. január 1-jétől több személyi változás is életbe lép a GYSEV Csoportnál.

2016.09.28
Forgalomba álltak a GYSEV Zrt. első felújított InterCity-kocsijai. Az átalakított és a vasúttársaság színeire festett járművek különlegessége, hogy a vasúti kocsi összes fülkéjét fedélzeti utastájékoztató monitorral szerelték fel. Az első felújított IC-kocsik a Sopron-Budapest viszonylatban közlekednek, az ősz folyamán azonban több átalakított jármű is forgalomba áll, így a Szombathely-Budapest InterCity-közlekedésben is használhatja őket a vasúttársaság.
2016.09.27

2016. szeptember 12-13-án került megrendezésre a Balkán Konferencia Sopronban. A rendezvénynek a Hotel Sopron adott otthont, a házi gazda szerepet pedig a GYSEV CARGO töltötte be. A projektvonattal történő árutovábbítás a megbízó számára kiemelt minőségi szolgáltatást biztosít eljutási idő, árubiztonság és a küldemények aktuális helyzetére vonatkozó információ tekintetében. A konferencia célja a balkáni országok felé irányuló projektvonatos forgalmak esetében a szolgáltatás színvonalának további növelése, az esetlegesen felmerülő problémák kiküszöbölése, közös megoldás kidolgozása volt.

2016.09.05
10 db új, FLIRT 3-as típusú motorvonat megvásárlásáról írt alá szállítói szerződést a GYSEV Zrt. valamint a Stadler Konzorcium. Az első új járművek 2018-ban állhatnak forgalomba a vasúttársaságnál. A mostani beszerzésnek köszönhetően a GYSEV-nek már 20 darabból álló, FLIRT motorvonat flottája lesz.
2016.08.31

A GYSEV CARGO Zrt. 2016. augusztus 31-én visszaadja a Mitsui Rail Capital Europe (MRCE) vállalatnak a tőlük két évre bérelt Taurus villanymozdonyt. A zöld-sárga-fehér színvilágot tükröző gép volt a GYSEV CARGO működésének első tematikus, matricázott mozdonya volt.

2016.08.29

2011. január 1-jével a GYSEV CARGO Zrt. önálló vasúti árufuvarozóként jelent meg az európai árufuvarozási piacon. Az előző évekhez hasonlóan a 2015-as esztendőt is eredményesen zárta a vasútvállalat. A pénzügyi eredményességen túlmenően több nagyléptékű beruházást, fejlesztést valósított meg a tavalyi év folyamán, illetve vannak jelenleg is futó projektek, melyek mind azt a célt szolgálják, hogy a társaság még versenyképesebb, még magasabb minőségű szolgáltatásokat tudjon nyújtani a meglévő és leendő partnereinek, illetve még rugalmasabban tudjon reagálni a folyamatosan változó ügyféligényekhez.

2016.08.24

Az Európai Beruházási Bank és a GYSEV Zrt. képviselői aláírták a vasúttársaság fejlesztési hitelszerződését, emellett az ehhez kapcsolódó garancia-megállapodásokat is ellátták kézjegyükkel a vasútvállalat, az OTP Bank és a Magyar Állam képviselői. Ennek keretében a GYSEV Zrt. 40 millió eurós hitelkerethez jut, melyből új villamos mozdonyokat vásárolhat a vasúttársaság.

2016.08.20

Júliusban megérkezett az első Siemens Desiro MainLine motorvonat a GYSEV Zrt. osztrák üzemrészéhez. Az első járművet további négy követi, így ősztől már öt új, zöld-sárga Desiro motorvonat közlekedhet a Deutschkreutz – Sopron – Wulkaprodersdorf – Ebenfurth – Bécs Főpályaudvar, valamint a Pamhagen – Neusiedl am See – Bécs Főpályaudvar viszonylatokban.

2016.07.07
Munkatársai számára hirdetett vasúti témájú fotó- és kreatív pályázatot a GYSEV Cégcsoport. A legjobb alkotásokat díjazta a vasúttársaság, az elkészült fotókból pedig kiállítás nyílt cégünk új, soproni oktatóközpontjában.
2016.05.13
A GYSEV Zrt. is csatlakozott a „Közlekedés Kultúra Napja” 2016-os programsorozatához. A vasúttársaság munkatársai a soproni Bastányi-úti vasúti átjárónál szórólapokkal, kvízjátékokkal és matricákkal hívták fel a figyelmet a vasúti közlekedés biztonságára, ill. arra, hogy minden esetben megfelelő figyelemmel kell közlekedni a vasúti átjárókban.
2016.05.08
Megnyitotta a GYSEV Zrt. az utascentrumot a soproni vasútállomáson. A váróterem mellett kialakított helyiségben az utasok nem csak a belföldi és nemzetközi vasúti, autóbuszos és múzeumvasúti menetrendekről érdeklődhetnek, hanem különböző GYSEV-es ajándéktárgyakat, kombinált jegyeket vásárolhatnak, emellett az utazáshoz kapcsolódó ügyeiket is személyesen intézhetik. Az elegáns megjelenés mellett múzeum- és játszósarok gondoskodik a modern, színvonalas környezetről.
Aki keres, az talál: fejlődik a faipar, keresik a Sopronban végzett mérnököket
2016.05.05

Az elmúlt harminc év legjelentősebb faipari állásbörzéjeként értékelte Dr. Alpár Tibor dékán a Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Karon csütörtökön tartott rendezvényt, ahol több, mint száz állásajánlat várta a hallgatókat. Az állásbörze érdekessége, hogy kifejezetten a vállalatoknál felmerülő szakemberigény generálta a szervezést: sok mérnökre van szükség, a piac azonnali ajánlatokkal csábítja a pályakezdőket.

2016.05.02
2016. április 15-én péntek este 18:00-tól a Szakmák éjszakája országos rendezvény keretében a GYSEV Zrt. illetve a GYSEV CARGO Zrt. is fogadta az érdeklődő fiatalokat.
2016.05.01

A GYSEV Zrt. és a GYSEV CARGO Zrt. közös fotó- és kreatív pályázatot hirdet munkavállalói között május hónapban.

2016.04.13
A GYSEV CARGO Zrt. is részt vesz az idei évben a Szakmák Éjszakája programsorozatban, amelyet április 15-én, pénteken este 6 órától rendeznek. A CARGO-s programok a soproni konténer terminálon lesznek, az érdeklődőket különböző programokkal várják a GYSEV CARGO Zrt. munkatársai.
Vasúton éledhet újjá az ókori Borostyánút
2016.04.06

Lengyelország, Szlovénia, Szlovákia és Magyarország nevében szándéknyilatkozatot nyújtott be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Európai Bizottsághoz egy új árufuvarozási folyosó létrehozásáról. Az RCF 11-es „Amber” korridor célja a nemzetközi vasúti áruszállítás szerepének növelése. A folyosó többek között a GYSEV soproni intermodális terminálját köti össze a szlovén kikötővárossal, Koperrel, valamint fontos szlovén, szlovák és lengyel terminálokkal, illetve ipari régiókkal.

2016.03.11
A beruházás során a szakasz villamosítása mellett több helyen vágányok teljes cseréjét, áthelyezését és új peronok építését is elvégzik a szakemberek. A 48 kilométeres vasútvonal korszerűsítése a Kohéziós Alap 13,3 milliárd forintos támogatásával valósul meg. A munkálatokat felsővezetéki oszlopok állításával kezdték meg a szombathelyi vasútállomáson, 2016. március 10-én.
2016.03.10
26 darab InterCity-kocsit vásárolt a GYSEV Zrt. az Osztrák Szövetségi Vasúttársaságtól. A felújítás és festés után az első IC-kocsik várhatóan nyáron állnak forgalomba. A vasúttársaság szerint a beruházásnak köszönhetően jelentősen javul az utazási komfort a Sopron – Budapest, ill. a Szombathely –Budapest viszonylatban.
2016.01.06

A 2015 decemberében matricázott első GYSEV CARGO Vectron mozdony után 2016. január 5-én elkészült a második is. Ennek a mozdonynak a grafikája teljes mértékben megegyezik az előzőnél alkalmazott designnal. Üde zöld, sárga, kék színekkel és lendületes motívumokkal hirdeti a vasúti árufuvarozással és kiegészítő logisztikai szolgáltatásokkal foglalkozó vasútvállalatot Ausztria és Magyarország területén. A GYSEV CARGO vontató járműparkja 2016 februárjában egy újabb – az ELL Austria GmbH-tól bérelt – Vectron mozdonnyal bővül, mely a tervek szerint a másik két mozdony grafikájával azonos mintájú ruhát kap a Loc & More jóvoltából.

2016.01.04
Átadták a GYSEV CARGO Zrt. munkatársai által gyűjtött adományokat a soproni Fogyatékos Gyermekek Otthona lakóinak. A vasútvállalat dolgozói december elejétől kezdték a jótékonysági akciót: elsősorban játékokat, könyveket, édességeket, gyűjtöttek össze az intézményben élő fiataloknak.
2016.01.04
A 2011-től öt évig hatályos pályaműködtetési szerződések lejártát követően, 2016-tól már tíz évre bízza meg a Kormány a MÁV Zrt.-t és a GYSEV Zrt.-t a vasúti pályahálózataik működtetésével, üzemeltetésével. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium, a MÁV és a GYSEV által ma aláírt új szerződések a kormányzati szándékokkal összhangban tervezhetővé teszik a két vasúttársaság finanszírozását, rendelkeznek a vagyonkezelésről, lehetőséget adnak a költséghatékonysági ösztönzők elszámolására és új alapokra helyezett környezetvédelmi feltételrendszert is tartalmaznak. Az új megállapodásoknak köszönhetően tovább javulhat a vasúti szolgáltatások minősége.
2015.12.06

2015 decemberében elkészült a GYSEV CARGO Zrt. első matricázott Vectron mozdonya. Pontosan egy évvel ezelőtt ünnepelhette a vasúttársaság Taurus mozdonyának zöld-sárga köntösbe öltöztetését. A közeljövőben további tematikus mozdonyokkal bővül majd a GYSEV CARGO gördülőállománya. A vontatójárműveket tartós bérleti formában üzemelteti a vasúttársaság.

2015.11.19
Egymillió forinttal segíti a GYSEV CARGO Zrt. a soproni Fogyatékos Gyermekek Otthonát. Az áruszállító vasútvállalat vezetőinek döntése értelmében a cég idén év végén nem ad ajándékot üzleti partnereinek. Az erre szánt összeget a vállalat jótékony célra fordítja és a gyermekotthont segítő Tómalom-Híd Alapítványnak utalja át.
2015.11.18
Duális képzési formában több szakon is vasút-üzemeltetési speciális képzés indulhat a Dunaújvárosi Főiskolán. Többek között ezt tartalmazza az a stratégiai megállapodás, amelyet a GYSEV Zrt.-vel kötött az oktatási intézmény. A dokumentumot 2015. november 18-án írta alá Sopronban a vasúttársaság vezérigazgatója, valamint a főiskola rektora.
2015.11.17

Rendőrségi iroda nyílik a soproni vasútállomáson. A GYSEV Zrt. az állomásépületben kialakított szolgáltatóházban biztosít helyiséget a Soproni Rendőrkapitányság munkatársainak.

A GYSEV Zrt. a vasúttal kapcsolatos rendőri feladatok hatékonyabb ellátása érdekében biztosítja az irodát. A vasútállomáson szolgálatot teljesítő rendőrök közvetlen kapcsolatban állnak a vasúttársaság biztonsági feladatokat ellátó munkatá rsaival, így szükség esetén gyorsan és hatékonyan tudnak intézkedni.

2015.11.10
Vasútszakmai gyakorlatorientált képzésben vehetnek részt a Széchenyi István Egyetem hallgatói. Erről írt alá szándéknyilatkozatot november 10-én, kedden Sopronban az egyetem Közlekedésmérnöki Karának dékánja és a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.
2015.10.30

A vasúttársaság októberre lezárta a célzottan közlekedés-biztonságot javító fejlesztések második ütemét is. A 2 milliárd 284 millió forint összköltségű program célja a vasúti átjárók biztonságának fejlesztése és az áramellátó rendszerek korszerűsítése volt. A kormány a következő években mintegy 20 milliárd forintot fordít a vasúti közlekedésbiztonság további javítására – hangsúlyozta Becsey Zsolt közlekedésért felelős helyettes államtitkár a beruházás zárórendezvényén, 2015. október 29-én, Sopronban.

2015.10.08

A GYSEV CARGO Zrt. a magyar vasúti árufuvarozási piac második legnagyobb szereplőjeként kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a mindennapi működésében felelős vállalatként tevékenykedjen az árufuvarozási piacon. Felelősséggel tartozunk a környezetünkért, a bolygónkért, a partnereinkért, a munkavállalóinkért, a társadalomért. Ezért már önálló működésének kezdeti éveiben kiépítette és sikeresen auditáltatta 2012-ben Integrált Irányítási Rendszerét (IIR). A három évre szóló tanúsítás lejárta után idén ősszel került sor az IIR részét képező irányítási rendszerek ún. megújító auditjára.

2015.10.05
Idén 150 éve, 1865 szeptemberében indult meg a vasúti közlekedés a Sopron–Szombathely–Nagykanizsa vasútvonalon. A jubileum alkalmából több helyszínen is emléktáblát avatott a két üzemeltető vasúttársaság, a MÁV Zrt. és a GYSEV Zrt.
2015.09.30

Sikeresen lezárta a GYSEV Zrt. a kétvágányúsítási projekt előkészítési fázisát: a Nemzeti Közlekedési Hatóság kiadta az engedélyt arra az összesen 84 kilométer hosszúságú vasúti pályafejlesztési projektre, amely a megvalósulás esetén nagymértékben hozzájárul Győr-Moson-Sopron megye vasúti közlekedésének felgyorsításához. A megrendelő GYSEV Zrt. Európai Uniós támogatással készítette elő a jövőbeli beruházást.


2015.09.27

A vasút az egyik leginkább energiahatékony közlekedési mód, amely más közlekedési módokkal szemben jóval kevesebb szén-dioxid kibocsátással jár. A 2011 évi közlekedéspolitikai fehér könyv céljaival összhangban a közlekedési ágazatokon belül a vasúti közlekedés részarányának növelésével évi mintegy 238 millió tonnával kevesebb szén-dioxid kibocsátás érhető el, ez megfelel az Európai Unió 27 országában 2010-ben mért közlekedési károsanyag-kibocsátás 19%-nak. Ez az érték csupán egyike az Európai Vasúti és Infrastruktúra Társaságok Közössége (CER) és a Nemzetközi Vasútegylet (UIC) által frissen kiadott, a vasút és a környezet kapcsolatát vizsgáló kiskönyvnek.

2015.09.14
Befejeződött a GYSEV Zrt. legrégebben üzemelő vontatási transzformátorállomásának korszerűsítése. A Sopron-Nyugat alállomás teljes körű felújítása másfél milliárd forintba került, az összeget uniós forrásokból biztosította a vasúttársaság. A kedden, Sopronban tartott zárórendezvényen elhangzott: a jelentős fejlesztésnek köszönhetően mostantól emelkedik a transzformátorállomás teljesítménye és javul az üzembiztonság. Ez azért fontos, mert Szombathely és Győr felé is részben a Sopron-Nyugat alállomás biztosítja vasútvonalak áramellátását.

2015.07.13
A GYSEV Zrt. megvásárolta a Fertővidéki Helyi Érdekű Vasút Zrt.-t (FHÉV) az NSB GmbH osztrák gazdasági társaságtól. Így az FHÉV Zrt. Fertőszentmiklós és Pamhagen (Pomogy) közötti, 11 kilométeres, magyarországi szakasza a vasúttársaságunk tulajdonába került. Az FHÉV magyarországi és ausztriai szakaszának üzemeltetését az eddigi gyakorlatnak megfelelően a továbbiakban is a GYSEV Zrt. végzi.
2015.07.13

Felavatták a GYSEV – GYSEV CARGO termet a Nyugat-magyarországi Egyetem. Az avatási ünnepséget a Közgazdaságtudományi Kar diplomaosztója előtt rendezték.

2015.06.18

25 darab nyitott, konténerszállító vasúti teherkocsival fejlesztette járműparkját a GYSEV CARGO Zrt. A vasúttársaság által tavaly megrendelt kocsik megérkeztek a vállalat soproni központjába, így hamarosan részt vehetnek a környezetbarát, intermodális vasúti árufuvarozásban. A 700 millió forintos fejlesztést saját forrásból biztosította a GYSEV CARGO Zrt.

2015.06.16

A vasúttársaság tervei szerint a Győr-Sopron-országhatár vasútvonal bizonyos szakaszain épülne meg a második vágány, illetve 160 km/órára emelkedhet a pályasebesség.

2015.06.11
A GYSEV Zrt . beruházásában elkészült villamosítás során több mint 50 kilométeren építették ki a felsővezetéket. „Az átállás a dízelvontatásról nemcsak környezetkímélő, hanem 50 százalékot meghaladó megtakarítást is eredményez a kilométerenkénti energiaköltségekben. A kormány középtávon további mintegy 450 kilométeren tervezi villamosítani a hazai vasútvonalakat” - hangsúlyozta Tasó László, a Nemzeti Fe jlesztési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára az átadóünnepségen 2015. június 11-én, Csornán.
2015.05.13
A vasúti forgalom irányításáról, a mozdonyok, vasúti kocsik karbantartásáról és szereléséről, a biztosítóberendezések, és váltók kezeléséről, vagy a jegypénztárak működéséről is információkat kaphattak gyerekcsoportok a GYSEV Zrt. Nyílt napján. A vasúttársaság szakemberei Szombathelyen és Sopronban fogadták az iskolás gyerekeket.
2015.04.28
Az elméleti és gyakorlati képzést is segíti az az együttműködési megállapodás, amelyet a GYSEV Zrt. kötött a Széchenyi István Egyetemmel. A vasúttársaság és a győri felsőoktatási intézmény megegyezése értelmében a közlekedésmérnöki szakon gyakorlat-centrikusabb lesz az oktatás, emellett közös pályázatok segíthetik a hallgatók képzését.
2015.04.20
A kétévente megrendezésre kerülő Transport Logistic vásáron a Hungrail és a Nemzeti Kereskedőház közös, önálló standot állít; ahol a GYSEV CARGO Zrt. is megjelenik kiállítóként mint a Magyar Vasúti Egyesület egyik tagja. A közös stand a B5-ös pavilonban foglal majd helyet (335/434 stand).
2015.04.07
Közel másfél milliárd forintos beruházással korszerűsítik és bővítik a GYSEV Zrt. legrégebben üzemelő vontatási transzformátor állomását. A Sopron–Nyugat alállomás azért jelentős, mert Szombathely, Győr és Ausztria, felé is részben biztosítja vasútvonalak áramellátását. A beruházás a tervek szerint július végére valósul meg. A projekt hivatalos nyitóünnepségén elhangzott: a fejlesztés révén javulhat a menetrendszerűség, emellett jobb lesz a villamosenergia-ellátó hálózat üzembiztonsága.
2015.04.07
Megérkezett a GYSEV-hez a MÁV-Start Zrt.-vel közös közbeszerzési eljárás keretében megrendelt új FLIRT motorvonatok utolsó két darabja is. Így mostantól már 10 járműből álló zöld-sárga villamos motorvonat-flotta teszi gyorsabbá és kényelmesebbé az utazást a GYSEV Zrt. vonalhálózatán.
2015.03.17
A vasúti közlekedés biztonságát elősegítő ETCS vonatbefolyásoló rendszert épít ki a GYSEV Zrt. Hegyeshalom–Rajka-országhatár szakaszán. A mintegy 620 millió forint értékű beruházás kivitelezési munkálatai márciusban kezdődnek, és a tervek szerint nyár végére fejeződnek be.
2015.01.23

Felsőfokú vasúti árufuvarozási képzésben vehetnek részt a GYSEV CARGO Zrt. munkatársai. A vasúttársaság és a Baross Gábor Oktatási Központ között létrejött megállapodás értelmében a több mint kétszáz órás, akkreditált képzés Sopronban zajlik.

2015.01.20

Csaknem hét milliárd forintos beruházással kétszintű integrált központi forgalomirányítási rendszer valósul meg a GYSEV Zrt. vasútvonalain. A beruházás elvégzése után a Szombathelyen, valamint Csornán kialakított központi forgalomirányító központ látja majd el a vasúttársaság 35 távvezérelt állomásának irányítását.

2015.01.12

A GYSEV Zrt. és a Vasi Volán Zrt. utazási információit egyidejűleg megjelenítő utastájékoztató kijelzőket telepítettek a körmendi vasútállomáson. Minderre a két közlekedési társaság és a térségi önkormányzatok együttműködésében megvalósult projekt adott lehetőséget. Összesen öt új monitor került a vasútállomásra, amelyek közül három a vasúti és az autóbuszos utazási információkat, további kettő pedig kizárólag a vonatokra vonatkozó adatokat jelzi az utazóközönségnek.

2015.01.01

2015. január 1-jétől a GYSEV CARGO Zrt. vezérigazgatója értékesítési és üzemeltetési vezérigazgató-helyettesnek nevezte ki Boda János urat, jogi igazgatónak dr. Zentai Zoltán urat, gazdasági igazgatónak Szalai Zsolt urat; a cégcsoport üzletfejlesztési igazgatója Schöberl Péter úr lett.

2014.12.08

2014. december 3-án felavatták a soproni vasútállomáson a GYSEV CARGO Zrt. első tematikus, matricázott mozdonyát. Az árufuvarozó vasútvállalat az MRCE társaságtól bérli a mozdonyt. A két vállalat képviselői közösen avatták fel a GYSEV CARGO zöld-sárga-fehér színvilágát tükröző Taurust, amely Magyarország mellett a szomszédos Ausztriában is rendszeresen közlekedik.

2014.12.05
A „GYSEV CARGO Zrt. komplex technológiai fejlesztése” című projekt tájékoztató anyaga innen tölthető le.

2014.12.02

Sikeresen lezárult a GYSEV CARGO Zrt. 1 741 millió Ft értékű fejlesztési projektje. A vasúttársaság az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program forrásaiból nyert 522 millió forint vissza nem térítendő támogatást. A „GYSEV CARGO Zrt. komplex technológiai fejlesztése” elnevezésű, a soproni Intermodális Logisztikai Szolgáltató Központ továbbfejlesztésére irányuló projekt keretében több jelentős beruházás is történt: a vasúttársaság egy 41 tonna teherbírású új portáldarut szerzett be, emellett három acélszerkezetű fatároló létesült, illetve részlegesen újjáépült a konténertermináli depóterület beton térburkolata is.

2014.11.17

Elkészült a GYSEV CARGO Zrt. első tematikus, matricázott mozdonya. Az árufuvarozó vasútvállalat zöld-sárga-fehér színvilágát tükröző Taurus Magyarország mellett a szomszédos Ausztriában is rendszeresen közlekedik.

2014.11.05

A GYSEV-nél és a GYSEV CARGO-nál eltöltött több mint 7 év munkaviszony után Márta Gábor értékesítési és marketing igazgató úgy döntött, hogy szakmai pályafutását a cégcsoporton kívül folytatja. A cégtől 2014. október 31-én távozott.

A GYSEV CARGO Zrt. értékesítési és marketing egység vezetését Boda János, az operatív vezetői feladatait 2014 novemberétől kezdődően Kohlmann Balázs veszi át.

A GYSEV CARGO Zrt. minden rendelkezésre álló eszközzel támogatja a zökkenőmentes vezetőváltást és az ügyfelek által eddig megszokott minőségi szolgáltatás biztosítását.

Ezzel egyidejűleg új kollegánk, Schöberl Péter 2014. november 3-tól a vállalatcsoportnál mint üzletfejlesztési menedzser kezdte meg tevékenységét.

2014.10.16

Újabb mérföldkőhöz érkezett a magyar vasúti személyszállítás fejlesztése: a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. közösen beszerzett első FLIRT motorvonatait 2014. október 15-én, Budapesten adták át az utasforgalomnak. A MÁV-START négy járműve október 16-ától szállítja az utasokat, és heteken belül forgalomba áll a GYSEV három motorvonata is. A következő hónapokban folyamatosan bővülő flotta 2015 végére lesz teljes.

2014.10.14

Újabb két helyszínen helyezett el automata újraélesztő készüléket a GYSEV cégcsoport Sopronban. A vasúttársaság a soproni rendező pályaudvar és a konténer terminál forgalmas épületeiben szerelt fel defibrillátorokat.

2014.10.06

Közel 800 millió forint értékben jelentős vasútbiztonsági beruházás sorozatot hajtott végre vonalain a GYSEV Zrt. A vasúttársaság mintegy 770 millió forintos uniós és hazai támogatással a legkorszerűbb eszközökkel látta el a vonalakat és az átkelőket a közlekedés biztonságának növelése érdekében. A projekt hatékonyságát jelzi, hogy fejlesztésbe bevont útátjárókban az átadás óta nem volt baleset. A kivitelezés befejezésével a GYSEV elsőként zárta le az 55 milliárd forintos országos közlekedésbiztonsági program saját hálózatára eső elemeit.

2014.08.29

Egy 41 tonna teherbírású portáldaruval bővítette eszközparkját a GYSEV CARGO Zrt. A munkagépet, amelynek elemeit speciális kamionokkal szállították Sopronba, a konténerterminálon használják majd. A 890 millió forintos eszköz beszerzésére soproni Intermodális Logisztikai Szolgáltató Központ konténertermináljának továbbfejlesztésére elnevezésű pályázat adott lehetőséget. A GYSEV CARGO Zrt. idén januárban jelentette be, hogy sikeresen pályázott az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program forrásaira és 388 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert.

2014.08.19

Felavatták a Páneurópai Piknik emlékmozdonyt 2014. augusztus 8-án, Sopronban. A GYSEV Zrt. tematikus Taurus mozdonya az esemény 25 éves jubileumára készült.

2014.06.23

2014. május 29-30-án kétnapos vasúti csúcstalálkozóra került sor Balatonfüreden. A MÁV Zrt. által szervezett rendezvényen a visegrádi négyek vasútvállalatainak vezérigazgatói találkoztak, a fő téma az észak-déli korridor kiépítése, fellendítése volt. Az esemény együttműködési szándéknyilatkozat aláírásával zárult, mellyel a vasúti közlekedés és árufuvarozás versenyképességének növelését tűzték ki célul a régióban.

2014.05.30

Átadták a GYSEV Zrt. teljes egészében felújított motorműhelyét Szombathelyen. A létesítményre állami támogatással csaknem 300 millió forintot költött az elmúlt hónapokban a vasúttársaság. A motorműhelyt nem csak felújították, olyan modern eszközparkkal szerelték fel, amely alkalmassá teszi a létesítményt az új FLIRT motorvonatok szerelésére.

2014.05.20

Jelentősen fejleszti járműpark állományát a GYSEV CARGO Zrt. A vasúttársaság 25 nyitott, konténerszállító vasúti teherkocsit vásárol. A CARGO vállalat a megnövekedett áruszállítási igények, valamint a kombinált, konténeres fuvarozás erősítése miatt döntött a 700 millió forintos beruházásról.

2014.04.17

A GYSEV Zrt. és a GYSEV CARGO Zrt. idén ismét részt vesz a „TeSzedd – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióban. A két cég a munkatársak bevonásával aktívan járul hozzá a kezdeményezéshez, melynek célja országosan a lakókörnyezet megtisztítása, szebbé tétele. A „TeSzedd” akcióhoz önkéntesek jelentkezését is várják.

Jelentősen fejleszti soproni transzformátor alállomását a GYSEV Zrt.
2014.04.17

Tovább javulhat a menetrendszerűség, és jobb lehet az üzembiztonság a GYSEV Zrt. hálózatán. A vasúttársaság nyertes pályázatának köszönhetően teljes körűen korszerűsíti a Sopron-Nyugat vontatási transzformátor alállomást, amely fontos eleme a vasúttársaság villamos energia ellátó rendszerének. A kivitelezési munkálatok elvégzése után jelentősen javul az alállomás hatásfoka.

2014.04.03

Sopron, 2014. április 3. Márciusban forgalomba állt a negyedik új FLIRT motorvonat, ezzel lezárult a GYSEV Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vasútvonalának teljes megújulása. A soproni projektzáró rendezvényen elhangzott: a 110 kilométer hosszban, teljesen felújított vasúti pálya jelentősen hozzájárulhat a térség gazdasági fejlődéséhez és nagymértékben javítja a közösségi közlekedés feltételeit. A mintegy 50 milliárd forintos beruházás európai uniós támogatással valósult meg.

2014.03.19
A GYSEV Zrt. és a GYSEV CARGO Zrt. vezetékes telefonszámai és faxszámai 2014. április 1-jétől megváltoznak.

2014.03.18
Nemzeti ünnepünk alkalmából Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter a GYSEV cégcsoport két munkatársát is miniszteri elismerésben részesítette.
2014.02.27
A GYSEV Zrt. öt darab automata újraélesztő készüléket szerzett be, melyeket a nagyobb utasforgalmú vasútállomásokon (Szombathely, Sopron, Csorna, Körmend), illetve a társaság vezérigazgatósági épületében helyezett ki. A defibrillátorok magyar nyelvű hangüzenetekkel adnak iránymutatást az elsősegély-nyújtáshoz. Szükség esetén az eszközöket bárki képes használni.
2014.01.07

A GYSEV CARGO Zrt. az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretén belül a komplex technológiai fejlesztés és foglalkoztatás támogatása tárgyú felhívására a GOP-2.1.3-12-2013-0022 azonosító számon regisztrált, a „GYSEV CARGO Zrt. komplex technológiai fejlesztése” című pályázatot nyújtotta be, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2013. június 10-i dátummal 388 239 616 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesített.

2013.12.17
Felavatták az első GYSEV FLIRT-öt Sopronban. A regionális villamos motorvonatot Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, Dávid Ilona GYSEV elnök, és Kövesdi Szilárd GYSEV vezérigazgató jelenlétében adta át Dunai Zoltán, a gyártó Stadler hazai országigazgatója.
2013.12.03

2013. december 3-án kétnapos Magyar-Török Vasúti Munkacsoport ülésre került sor Budapesten, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban. A török delegációval a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a MÁV Zrt., a Magyar Tranzitgazdasági Iroda Nonprofit Kft. és a GYSEV CARGO Zrt. közösen folytatott tárgyalásokat azzal a céllal, hogy áruforgalmat a környezethez sokkal inkább alkalmazkodó vasútra terelje át.

2013.11.28

2013. november 27-én a Nyugat-magyarországi Egyetem meghívására Sopronba látogatott Shri Malay Mishra, India magyarországi nagykövete. Őexcellenciájának látogatása alkalmából Indiai Nap került megrendezésre a városban.

2013.11.20

2013. november 19-én közgyűlést tartott a 2006-ban 16 alapító taggal – köztük a GYSEV Zrt.-vel – létrejött Sopron Régió Logisztikai Klaszter a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karának Tanácstermében. A közgyűlés apropója a Klaszter további bővítése volt. Az újonnan csatlakozó 15 céggel együtt 90 főre emelkedett a klasztertagok száma.

2013.10.31
20 százalékkal bővült a soproni konténerterminál tárolókapacitása. A GYSEV CARGO Zrt. nyertes pályázatának köszönhetően 470-nel emelkedett az elhelyezhető konténerek száma, GPS-alapú konténerkövető rendszert alakított ki, és egy nagyteljesítményű konténeremelő munkagépet is beszerzett. Minderre „A GYSEV CARGO Zrt. Intermodális Logisztikai Szolgáltató Központjának fejlesztése” elnevezésű, több mint 350 millió forintos pályázat adott lehetőséget.
2013.10.30

Ahogyan azt már korábban is említettük, vállalatunk fontos szerepet kapott az Európai Bizottság által támogatott COSMOS projekt megvalósításában. A projekt lényegi tartalmáról már korábbi cikkünkben kitértünk, de fontos kiemelnünk annak PR szempontból is hasznos tevékenységét.

Kötelezettségünknek eleget téve, október 16-án, saját szervezésben, Budapesten került megrendezésre a projekt soron következő megbeszélése. Az eseményen a hazai intermodális árufuvarozási piac legfontosabb résztvevői képviseltették magukat, így több mint 25 fő vett részt a megbeszélésen.

2013.10.29

A Terminál Sopron tulajdonosaként a GYSEV CARGO is meghívást kapott a DESTINY projekt keretében megrendezett nemzetközi workshopra. A workshop témája a termináli technológiák legmodernebb rendszereinek bemutatása volt a nyomonkövetés, biztonságtechnika és automatizálás területeken.

2013.10.09

Elkészült az első zöld-sárga GYSEV-es FLIRT motorvonat. A múlt héten sikeresen lezajlott a jármű átvételi állópróbája a Stadler lengyelországi gyárában, így a terveknek megfelelően még ez év decemberében forgalomba állhat a GYSEV Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vonalán a vadonatúj zöld-sárga motorvonat. Ezzel még gyorsabb és még biztonságosabb lesz az utazás a nemrégiben teljes egészében felújított pályán. Az első motorvonatot ennek a szerződésnek a keretében még három jármű követi. A vasúttársaság összesen 10 új FLIRT vonattal bővíti eszközparkját, ugyanis egy idén aláírt szerződés értelmében további 6 vonatot rendelt még a Stadlertől.

2013.10.07

Mint ahogy korábban már honlapunkon is beszámoltunk arról, vállalatunkat, a GYSEV CARGO Zrt.-t egy EU-s projekt, a COSMOS munkacsoportjában való részvételre kérték fel. A munkacsoport közel jár a kitűzött célok eléréséhez, emiatt is kerül sor a magyarországi kerekasztal megbeszélésre.

2013.10.01

Szeptember 20-21-én tartotta az IVT (Internationaler Verband der Tarifeure) éves kibővített elnökségi ülését. A tavalyi koperi helyszín után idén Pozsonyban került sor az 1911-ben alapított szövetség rendezvényére.

2013.07.18

Elkészült a Wagner-mozdony Sopronban. A tematikus Taurus mozdony a világhírű német zeneszerző születésének 200. évfordulója alkalmából a hivatalos Wagner-évben készült. Magyarország egyetlen zenélő mozdonya mostantól a zeneszerző világszerte ismert dallamát, a Walkürök lovaglását játssza.

2013.06.26

Izgalmas mérkőzések, hatalmas küzdelem után kialakult a Telekom – Heti Válasz Top Business Cup idei döntőjének mezőnye. Egy májusi és két júniusi hétvégén zajlottak a selejtezők, melyeken közel 100 csapat mérette meg magát, több mint egy évvel ezelőtt. Az üzleti élet legfontosabb szereplői vettek részt az eseményen, amely a legjelentősebb ilyen jellegű kispályás társasági labdarúgótornának számít Magyarországon. A GYSEV CARGO Zrt. is indult saját csapattal a kupán, szép játékkal, küzdelmes meccsekkel kerültünk a döntőbe.

2013.06.17

2013. június 7-i hatálybalépéssel adta ki a NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága a GYSEV CARGO Zrt. részére az engedélyezett gazdálkodói tanúsítványt. Az AEOF típusú tanúsítványt ünnepélyes keretek között, június 11-én a Hotel Sopronban adták át a vállalat részére. Az eseményen a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt dr. Fekete Attila, a NAV nyugat-dunántúli regionális főigazgató és Mogyorósi Attila megyei igazgató képviselte, a GYSEV CARGO Zrt. részéről pedig Skála János vezérigazgató, és a vállalat AEO tanúsításra történő felkészülését irányító dr. Zentai Zoltán, vezérigazgatói kabinetvezető vett részt.

2013.06.11

A 2013. évi Transport Logistic vásár Münchenben minden eddigi látogatói rekordot megdöntött. Míg a két esztendővel korábbi rendezvényre 51 310-en látogattak el, addig az idei esemény mintegy 53 000 résztvevőt vonzott. A legtöbb látogató – Németország mellett – Ausztriából, Hollandiából, Olaszországból, Svájcból, Franciaországból, Csehországból, Lengyelországból, Nagy-Britanniából, Belgiumból és Spanyolországból érkezett. De egyre többen érdeklődnek a világ legnagyobb logisztikai rendezvénye iránt Kínából, Oroszországból és Törökországból is.

2013.05.17

140 millió forint értékű konténeremelő rakodógéppel bővítette eszközparkját a GYSEV CARGO Zrt. A nagyteljesítményű, 40 tonna emelésére képes munkagép beszerzésére „ A GYSEV CARGO Zrt. Intermodális Logisztikai Szolgáltató Központjának fejlesztése” elnevezésű, európai uniós pályázat adott lehetőséget. A projekt keretében bővítik a konténerterminál tárolókapacitását és konténerkövető rendszert is kialakítanak.

2013.05.09

Skála János személyében áprilistól új vezérigazgató irányítja a GYSEV CARGO Zrt.-t. Az új vezető szerint a célok a régiek maradnak: az egyre élesedő versenyben is meg kell tartani a cég eredményeit és fontos, hogy a vállalat kihasználja a piac kínálta lehetőségeket, a következő években pedig profitáljon a vasúti áruszállítás várható növekedéséből.

2013.05.08

A kétévente megrendezésre kerülő Transport Logistic 2013 vásárra idén immáron 14. alkalommal kerül sor. A rendezvényen a Hungrail és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal közös, önálló standot állít; ahol a GYSEV CARGO Zrt. is megjelenik kiállítóként mint a Magyar Vasúti Egyesület egyik tagja. A közös stand a B5-ös pavilonban foglal majd helyet (333/432 stand).

2013.04.09

50 darab vasúti teherkocsival bővíti járműparkját a GYSEV CARGO Zrt. A beruházásra azért volt szükség, mert az elmúlt időszakban folyamatosan emelkedtek a vasúttársaság megrendelései.

2013.04.01

A GYSEV CARGO Zrt. 100%-os tulajdonosa, a GYSEV Zrt. Kőrös Norbert vezérigazgató távozására tekintettel 2013. április 1-jétől Skála Jánost nevezte ki a GYSEV CARGO Zrt. vezérigazgatójának és a RAABERBAHN CARGO GmbH ügyvezetőjének.

2013.02.06

A mintegy egyéves előkészítő fázist és az Európai Uniós elfogadtatást (a Marco Polo projekt keretében) követően, 2012 szeptemberében vállalatunkat egy újabb EU-s projektben történő részvételre kérték fel. A munkacsoportban néhány, az intermodális piaci szegmensben is meghatározó európai vasúttársaság szakemberei mellett a forgalmat szervező operátorok, valamint kombinált forgalmat kezelő terminálok vesznek részt. A projekt célja, hogy a következő másfél évben hatékony közös munkával teljesítsék a kitűzött feladatokat. Az elsősorban intermodális vasúti forgalmakat érintő, a gyakorlati problémákat vizsgáló projekt vezetői – és egyben összefogói – a német Kombiconsult és a HaCon vállalatok, akik egyben az EU-val történő kapcsolattartást is végzik. A tagok között megtalálható többek között például a DB Schenker Rail (DBSR), Szlovén Államvasút (SZ), Lokomotion, Yana Terminál Szófia, Adria-kombi, Bohemiakombi, Crokombi, Ecologistics.

2013.01.04

A GYSEV CARGO Zrt. a magyar vasúti árufuvarozási piac második legnagyobb szereplőjeként az önálló működésre való felkészülése után, a kiemelkedően jó eredménnyel zárt 2011-es első üzleti évét követően a belső működési feltételek folyamatos és céltudatos fejlesztésének újabb mérföldkövéhez érkezett. Közel fél éves, a teljes belső szervezet átfogó felkészülést követően sikeresen auditáltatta Integrált Irányítási Rendszerét (IIR).

2012.12.19

A GYSEV CARGO Zrt. az Új Széchenyi Terv Közlekedésfejlesztési programjának „Logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztése” című, GOP-2011-3.2.1 kódszámú pályázati felhívására a GOP-3.2.1-11-2011-0036 azonosító számon regisztrált pályázatot nyújtotta be, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2012. március 30-i dátummal 106 145 756 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesített.

2012.11.13

Beérett a CD Cargoval és a BLG-vel folytatott tárgyalások gyümölcse, hiszen idén nyár óta több mint 50 személyautót szállító vonatot közlekedtettünk a cégek megbízásából. Az első vonat Curtici-Szob relációban közlekedett júniusban. Ez volt a GYSEV CARGO első önálló szobi küldetése.

2012.11.13

A GYSEV CARGO szervezésében 2012. november 27-29-én tarifa-konferencia kerül megrendezésre Sopronban. A háromnapos rendezvénynek a Hotel Sopron ad otthont. 12 európai – köztük német, svájci, francia, lengyel, szlovák, osztrák és magyar – vasúttársaság szakemberei érkeznek a „hűség városába”, hogy egyeztessenek a jövő évi díjszabási kérdésekről, megtárgyalják és elfogadják a 2013-ra vonatkozó tarifákat.

2012.11.12

Immáron 13. alkalommal került megrendezésre november 8-9-én a Magyar Közlekedési Kiadó szervezésében a Szállítmányozás Konferencia. Idén a GYSEV Zrt. és 100%-os leányvállalata, a GYSEV CARGO Zrt. voltak a rendezvény főszponzorai.

2012.11.11

A magyar vasúttörténet során először állhatnak szolgálatba női motorvonat-vezetők. A MÁV Csoport és a GYSEV Zrt. közös felhívásban keres motorvonat-vezető gyakornokokat, elsősorban a két cég más munkakörben dolgozó alkalmazottai közül, akik a 13 hónapos képzést követően állhatnak munkába motorvonat-vezetőként.

2012.10.16

A Magyar Közlekedési Kiadó szervezésében november 8-9-én kerül megrendezésre a Szállítmányozás 2012 Konferencia és szakmai találkozó. A rendezvény főtámogatói a GYSEV CARGO és a GYSEV.

2012.10.12

A Győr, Sopron és Ebenfurth közti vasútvonal engedélyokmányát 1872-ben szentesítették, e jeles évfordulót a cégcsoport egy különleges mozdonnyal ünnepelte. A Joseph Haydn, Széchenyi István, Liszt Ferenc és Sisi emlékére matricázott mozdonyt a sorban egy, a jubileumot szimbolizáló Taurus követte. Az ünnepélyes átadásra október 12-én került sor Sopron állomás pályaudvarán.

2012.10.01

Tevékenységünk kezdete óta – felelős és tudatos vasútvállalatként – mindennapi munkánk során nagy hangsúlyt fektetünk a társadalmi és környezetvédelmi szempontokra is, ügyfeleink igényeinek maximális teljesítése és szolgáltatásaink folyamatos fejlesztése mellett. A bevezetett Integrált Irányítási Rendszer a 2012 szeptemberében zajló, külső fél általi tanúsító audit során a tanúsítási feltételeket sikeresen teljesítette, ezzel mind belföldön, mind nemzetközi szinten elismert tanúsítványokat szereztünk.

2012.09.28

2012. szeptember 27-én, csütörtökön átadták a forgalomnak Sopronban azt a külön szintű közúti-vasúti kereszteződést, amely a Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vasútvonal korszerűsítési munkálatainak keretében a város egyik legforgalmasabb csomópontjának közlekedési problémáira hozott megoldást. A Kőszegi úton elkészült aluljáró megszünteti a város kettéosztottságát, csökkenti a menetidőt és biztonságosabbá teszi a közúti közlekedést.

Két projektre több mint 20 milliárd forintot nyert a vasúttársaság
2012.09.08

A GYSEV Zrt. nyertes pályázatainak köszönhetően újabb két magyarországi vasúti vonalszakasz villamosítását kezdheti meg. A Porpác – Mosonszolnok, valamint a Szombathely – Zalaszentiván szakaszok villamosításáról szóló támogatói szerződést július 13-án írták alá a KIKSZ-Közlekedésfejlesztési Zrt., valamint a GYSEV vezetői. Az Új Széchenyi terv keretében megvalósuló két projekt összköltsége több mint 20 milliárd forint. Az összeg 85%-a uniós forrás, az önrészt a magyar állam biztosítja. A szakaszokon a tervek szerint 2015 őszére készül el a villamosítás.

2012.05.04

A vasúti fuvarozás vámszempontból számos olyan specialitással rendelkezik, amelyek esetében az általános vámszabályok alkalmazása során a kötöttpályás közlekedési mód sajátosságait figyelembe vevő megoldások kidolgozására van szükség – hangzott el a 27 EU tagállam vasúti- és vámszakembereinek részvételével zajló szakmai rendezvényen, az 52. Vám-Vasúti közös munkacsoport-ülésen. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal valamint a GYSEV CARGO Zrt. közös rendezvényének május 2-án és 3-án a Hotel Sopron adott otthont.

2012.04.20

2012. április 19-én közgyűlést tartott a 2006. évben 16 alapító taggal – köztük a GYSEV Zrt.-vel – létrejött Sopron Régió Logisztikai Klaszter.

2011.05.27

2011. május 10-13. között ismét megnyitotta kapuit a kétévente megrendezésre kerülő Transport Logistic kiállítás. A logisztikai szakma legrangosabb eseményeként számon tartott vásár idén immáron 13. alkalommal került megrendezésre, kiemelt témái a logisztika és áruforgalom, szállítás és anyagmozgatás, telematika-navigáció voltak.

2011.04.06

Április 6-án megtartotta a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége éves rendes közgyűlését; ezt megelőzően szakmai konferenciára és a logisztikai központ minősítési oklevél átadására került sor.

2011.03.11

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter nemzeti ünnepünk alkalmából kitüntetéseket adott át 2011. március 11-én, Budapesten. A rangos elismeréseket a közlekedés, a hírközlés és az energetika területén végzett kimagasló szakmai munkáért, példamutató tevékenységért vehették át a díjazottak.

2011.02.28

A területi összefogás jegyében projektzáró logisztikai konferencia zajlott Sopronban 2011. február 28-án. A rendezvényen a magyar logisztikai szakma jeles képviselői, illetve a győri Széchenyi István Egyetem Logisztikai és Szállítmányozási Tanszékének elismert oktatói tartottak előadásokat.

2011.01.01

Január 1-jével az anyavállalat, a GYSEV Zrt. az operatív működéshez szükséges különböző vagyonelemek, gépek, berendezések, járművek, szállítóeszközök apportálásával 822,87 millió forinttal növelte a GYSEV CARGO 8,68 milliós alaptőkéjét.

2010.06.13

A GYSEV CARGO január 1-jei indulásával megújul az arculatunk és önálló honlappal jelenünk meg. A GYSEV cégcsoportra jellemző színek megmaradnak, felfrissített árnyalatban. Az arculatunk és maga a logó is a frissességet, dinamizmust, ezáltal a megújulást tükrözi. A célja felé haladó vonat szimbólum jelképezi azt a lendületet, elhatározottságot, amellyel társaságunk meg kívánja valósítani küldetését. Filozófiánk, hogy a meglévő és potenciális megrendelők lehető legmagasabb színvonalú piac- és vevőközpontú kiszolgálásával, kedvező árakon gyors, rugalmas, megbízható szolgáltatásokat nyújtsunk, a maximális vevői megelégedettség elérése érdekében.

2010.06.12

Január 1-jével megkezdte működését a GYSEV CARGO Zrt. Megújult arculattal, új, önálló honlappal, de változatlanul magas színvonalú szolgáltatásokkal és továbbra is komplex megoldásokkal állunk minden kedves ügyfelünk rendelkezésére.